Kokos ananas donuts
Recept voor 6 donuts
Ingrediënten:
110 g glutenvrij havermeel
30 g kokosmeel
45 g bruine rijstmeel
130 g kokossuiker
1 ½ theelepel bakpoeder
70 g rijpe, fijngesneden ananas
80 ml kokosmelk
2 eetlepels gesmolten kokosolie (ongeveer 30 ml)
1 eetlepel gemalen lijnzaad
Wat heb je nodig?
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng het havermeel, kokosmeel, bruine rijstmeel, kokossuiker en bakpoeder in een kom. Zet opzij.
Meng in een andere kom de ananas, kokosmelk, gesmolten kokosolie en gemalen lijnzaad. Roer tot een egaal mengsel.
Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en roer tot alles goed gemengd is. Het beslag moet dik zijn; voeg indien nodig meer havermeel toe.
Schep of giet het beslag in de donutvorm. Bak 14-16 minuten.
Laat de donuts 5 minuten afkoelen in de vorm en leg ze daarna op een rooster om volledig af te koelen.
Voor de topping: klop de koude kokosroom samen met de ahornsiroop luchtig. Verdeel dit over de afgekoelde donuts en strooi er geraspte kokosnoot over.
Geniet ervan!
Topping:
120 g koude kokosroom (van bovenop een blik kokosmelk)
2 eetlepels ahornsiroop (of naar smaak, ongeveer 30 ml)
30 g ongezoete geraspte kokosnoot